5 tips bij personeelstekort in de horeca
Personeelsgebrek in de horeca
Werknemers zijn het belangrijkste onderdeel van elk bedrijf. Om een groot aantal redenen is het nu nog nooit zo moeilijk is geweest om functies in te vullen en personeel te behouden in de horeca. Door de pandemie zijn veel ervaren horecaprofessionals op zoek gegaan naar werk in andere sectoren. Ook de aanwas is kleiner door de vergrijzing van de bevolking.
5 tips om personeelstekort in de horeca te voorkomen
Dit zijn onze tips om de last het personeelsgebrek op te vangen in jouw horeca-onderneming:
1. De juiste mensen vinden
Het aantal beschikbare functies in de horeca ligt nog steeds op recordhoogte. Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste mensen vindt? Probeer bijvoorbeeld eens:
- Plaats berichten op social media
- Veranderen van recruiter
- Een incentive voor je personeel indien hij/zij iemand aantrekt uit zijn/haar netwerk
2. Zorg voor minder personeelsverloop
Het is bijna altijd efficiënter en goedkoper om jouw personeel te behouden dan nieuwe mensen te moeten werven en op te leiden. Het aanbieden van betere voordelen, promotie of opleidingsmogelijkheden kan zeer effectief zijn om het belangrijkste personeel aan boord te houden:
- Gratis maaltijden tijdens de dienst
- Gratis drankjes/evenementen voor het personeel
- Speciale beloningsprogramma's voor het personeel
3. Serveer producten met een snelle bereidingstijd
Wij leveren betrouwbare producten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Al onze SuperCrunch-frietjes zijn in ongeveer drie minuten klaar en dankzij hun krokante laag hebben ze een lange houdbaarheid. Dit zorgt voor efficiëntie en kwaliteit in de keuken.
Krokant én supersnel klaar!
4. Zoek nieuw personeel bij horeca scholen en vakopleidingen
Waar kun je aanstormend horecatalent het beste vinden? Heel simpel, de talentpool vind je bij de (hoge)scholen en de horeca vakopleidingen. Neem eens contact op met een school en wie weet kun je jouw horeca-onderneming promoten onder de scholieren en studenten als de ideale werkgever om je carrière te starten.
5. Maak complexiteit weer simpel
Het verminderen van de complexiteit in de keuken kan er ook voor zorgen dat je de kwaliteit hoog houdt tijdens periodes van groot personeelsverloop, die natuurlijk onvermijdelijk zijn door de seizoenen heen. Update je menukaart met onze borrelsnacks en laat je gasten genieten van een vernieuwde borrelplank. Onze borrelsnacks worden in slechts twee minuten bereid!