Hoe krijg je je horecazaak vol in de rustigste periode van het jaar?
Januari en februari: rustig voor de horeca
Het begin van het jaar is meestal een rustige periode in de horeca. En daar zijn enkele redenen voor: veel gasten hebben net een hele drukke periode achter de rug: borrels, personeelsfeesten, familiefeesten … Maar ook goede voornemens zoals op je eten letten en minder uitgeven of drinken, staan een gezellig restaurantbezoek in de weg. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je restaurant toch aardig vol te krijgen.
Speel slim in op goede voornemens
Januari, februari en soms nog maart zijn de maanden waarin we onze goede voornemens nog kunnen volhouden. En als chef of horecaondernemer kan je hier slim op inspelen.
- Ik ga minder vlees eten
Er bestaan natuurlijk al concepten zoals veganuary, maar het is goed om ook na januari vegetarische en veganistische gerechten op je menu te zetten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Aviko’s Green Delight. Verrassend lekkere plant-based snacks.
- Ik ga minder drinken
En sommigen gaan zelfs een maand helemaal droog. Dus verdiep jezelf eens in nieuwe of populaire verfrissende mocktails, juice pairing, alcoholvrije bieren … Zorg dat er voor ieder wat wils is.
- Ik ga minder uitgeven
Kunnen je gasten bij jou ook terecht met een kleiner budget? Slim. Maar dat wil niet zeggen dat jij moet inboeten op je winstmarge. Wij inspireren je graag met deze 4 verrassende borrelplanken.
Vernieuw je menukaart, verras je gasten
Je kaart helemaal omgooien hoeft natuurlijk niet. Enkele aanpassingen kunnen al veel doen én … je gasten verwonderen. Een paar producten waar je misschien niet meteen aan dacht:
- Plant-based Chicken Pops: helemaal plantaardig, helemaal lekker
- Plant-based Chili Cheezz Nuggets: 100% plantaardig, romig en pittig
- Plant-based Cheezz Onion Rings: lichtgeroosterde ui met plantaardige cheddar