Abrikozen appelcrumble met zoete aardappel
Zet je graag crumble op je kaart? Varieer eens met een mix van appel, abrikoos en blokjes zoete aardappel. Een heerlijk zoet, krokant en verrassend dessert!
Ingrediënten
10 personen
- 550 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
- 650 g handappels, bijv. jonagold
- 315 g abrikozen (vers of blik)
- 1 tl gemalen kaneel of anijs
- 125 g suiker
- 125 g bloem
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- Poedersuiker
- 5-8 bollen vanilleroomijs
- Ovenschaal, keukenmachine of mixer met deeghaken
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding + 30 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 200ºC. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes.
- Meng de stukjes appel en abrikoos in de ovenschaal, samen met de blokjes zoete aardappel, de kaneel of anijs en 35 gram suiker.
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer de bloem, de resterende 90 gram suiker en de boter tot een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over het fruit.
- Bak de crumble 30 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin en gaar is. Haal de crumble uit de oven en laat 5 minuten afkoelen zodat de kruimels knapperig worden.
- Bestrooi de crumble royaal met poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs.
Per persoon: 530 kcal, 76 g eiwit, 22 g vet waarvan 14 g verzadigd, 76 g koolhydraten, 4 g vezels en 0,3 g zout
Tip: crumble over? Serveer de restjes de volgende dag koud bij het ontbijt met wat yoghurt, of tussendoor met een toefje slagroom.