Ceviche van garnalen
Tijgermelk is de Peruaanse naam voor de citroenmarinade waarin garnalen worden 'gekookt' voor de ceviche. Serveer de ceviche op lekker knapperige rösti rondjes.
Ingrediënten ceviche van garnalen met rösti rondjes (4 personen)
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 1 kleine rode ui
- 1 kleine rode chilipeper
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje koriander (15 g)
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 24-36 ongepelde rauwe garnalen
- 1 sinaasappel
- 3 limoenen
- 2 tomaten
- ½ mango
- ½ avocado
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 60 minuten
- Snijd de rode ui in dunne plakjes (julienne). Leg de plakjes 10-15 minuten in een kom met koud water, voor een mildere smaak. Dep ze nu droog met keukenpapier.
- Snijd ondertussen de rode peper (zaadjes verwijderen), knoflook en koriander fijn. Meng ze met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de garnalen door de marinade, dek af en zet 15 minuten apart in de koelkast.
- Haal de garnalen uit de marinade (bewaar de marinade). Verhit een koekenpan en voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Bak de garnalen tot ze net roze worden. Laat iets afkoelen en pel ze.
- Pers de sinaasappel en limoenen uit. Schep de rode ui en garnalen in een grote kom met het citroensap. Laat 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren; het citroensap zal de garnalen 'koken'.
- Bereid ondertussen de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd het tomatenvlees in dunne plakjes. Meng het met de bewaarde chili-koriander marinade door het citroensap en marineer met de garnalen.
- Snijd het vruchtvlees van de mango en avocado in dunne plakjes. Voeg ze voorzichtig toe aan het garnalenmengsel.
- Leg de rösti rondjes op 4 borden. Beleg de rösti met de garnalenceviche, tomaat, mango en avocado. avocado. Serveer direct.