Courgette gratins met salsa verde
Smaakvolle cream & cheese gratins met courgette en zelfgemaakte salsa verde van basilicum en peterselie.
Ingrediënten courgette gratins met salsa verde (4 personen)
- 8 Gratins cream & cheese
- 2 bosjes basilicum (à 15 g)
- 2 bossen platte peterselie (à 15 g)
- 200 ml extra vierge olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 2 theelepels mosterd
- 4 kleine augurken
- 1 el kappertjes
- ½ courgette, in plakjes gesneden
- 150 g taleggio of saint albray kaas
- Blender of staafmixer
- Bakplaat met bakpapier
Gratin cream & cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten + oven: 25 minuten
- Pluk voor de salsa verde de blaadjes van de basilicum- en peterseliestruiken.
- Pureer de kruidenblaadjes met 200 ml olijfolie en de azijn, mosterd, augurken en kappertjes in een blender of met een dompelmixer tot je een gladde groengroene saus hebt. Bewaar de salsa op een koele plaats.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gratins op de bakplaat en verdeel de courgette en kaas erover. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel de gratins over 4 borden. Schep er wat salsa verde op.