Gratins met brie, geroosterde druiven en krokante salie
Met gratin doe je klein en groot altijd een plezier. Zeker deze versie met brie en geroosterde druiven. Extra lekker met krokant gebakken blaadjes salie!
Ingrediënten
Bijgerecht voor 8 personen
- Aviko Aardappel Gratins Mushrooms
- 150 g pitloze druiven
- 150 g brie
- 3 el olijfolie
- 8 blaadjes salie
- Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten - Oven: 30 minuten
- Verwarm de oven voor tot 220ºC.
- Zet de gratins op de bakplaat.
- Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
- Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de gratins op de bakplaat. Zo roosteren ze zoet en sappig.
- Neem de bakplaat uit de oven.
- Leg de druiven op een bord.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de gratins.
- Schuif de gratins nog 5-8 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan.
- Bak de salieblaadjes in 3-4 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren!
- Zet de gratins op een plank of schaal.
- Verdeel er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes over.
- Bestrooi met peper naar smaak.