Gratins met geroosterde paprika en manchego kaas
Zomers recept met gratins en geroosterde zoete paprika, verse kruiden, zilte kappertjes en een puntje Spaanse schapenkaas.
Ingrediënten
10 personen
- 20 Aviko Premium Gratins Cream & Cheese
- Gerookte paprikapoeder
- 4 rode puntpaprika’s
- 3 el olijfolie
- 100 g manchego kaas
- 2 takjes platte peterselie
- 1 el kappertjes
- Olijfolie extra vierge
- 2 bakplaten
Bereidingswijze
10 minuten voorbereiding + 20/25 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins op een bakplaat en bestrooi ze met wat gerookte paprikapoeder.
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 3-4 cm. Verdeel de puntpaprika over de tweede bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
- Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven. Bak de gratins 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn, haal de paprika na 10 minuten uit de oven.
- Snijd intussen de manchego in puntjes en pluk toefjes peterselie van de takjes.
- Leg de gratins op een schaal. Verdeel de geroosterde paprika, puntjes manchego, toefjes peterselie en de kappertjes over de gratins. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie.
Per persoon: 495 kcal, 10 g eiwit, 37 g vet waarvan 23 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,3 g zout