Recept Aviko Gratins Cream&Cheese met manchego kaas

Gratins met geroosterde paprika en manchego kaas

Zomers recept met gratins en geroosterde zoete paprika, verse kruiden, zilte kappertjes en een puntje Spaanse schapenkaas.

Ingrediënten

10 personen

Recept Aviko Gratins Cream&Cheese met manchego kaas

Bereidingswijze

10 minuten voorbereiding + 20/25 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins op een bakplaat en bestrooi ze met wat gerookte paprikapoeder.
  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 3-4 cm. Verdeel de puntpaprika over de tweede bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
  • Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven. Bak de gratins 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn, haal de paprika na 10 minuten uit de oven.
  • Snijd intussen de manchego in puntjes en pluk toefjes peterselie van de takjes.
  • Leg de gratins op een schaal. Verdeel de geroosterde paprika, puntjes manchego, toefjes peterselie en de kappertjes over de gratins. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie.

Per persoon: 495 kcal, 10 g eiwit, 37 g vet waarvan 23 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,3 g zout

Meer weten over over Aviko gratins of andere specialiteiten?

Heb je vragen? We staan voor je klaar!