Knolselderijsteak met koriander yoghurt en Marokkaanse rösti
Een vegetarische verrukking van knolselderijsteak geserveerd met verfrissende koriander-yoghurtsaus en kruidige Marokkaanse rösti. Een smaakvol gerecht boordevol smaken en textuur.
Ingrediënten
10 personen
- 1,5 kg Aviko Rösti Bites
- 20 el olijfolie
- 2½ el ras el hanout (Marokkaanse specerijenmix)
- 2½ kleine knolselderijen
- 7 takjes koriander
- 2½ teentjes knoflook
- 375 g Turkse yoghurt
- 5 el granaatappelpitjes
Bereidingswijze
20 minuten voorbereiding + 20 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng 13 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Leg de Rösti Bites op een bakplaat en besmeer ze met de kruidenolie.
- Boen de knolselderijen schoon. Snijd van de knolselderijen 10 plakken van 1 cm dik. Leg de knolselderijen op de tweede bakplaat en besprenkel met de resterende 7 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Rooster de knolselderijen en de Rösti Bites in de voorverwarmde oven 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Hak intussen de koriander fijn en pers de knoflook. Roer de yoghurt in een schaaltje los, voeg de koriander en de knoflook toe. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
- Serveer de knolselderij en de Rösti Bites met de korianderyoghurt.
Per persoon: 645 kcal, 7 g eiwit, 46 g vet waarvan 8 g verzadigd, 45 g koolhydraten, 12 g vezels en 1,9 g zout
Tip: met zelfgemaakte kruidenolie geef je de Rösti Bites eenvoudig een bijzondere smaak.