Recept Aviko Rösti bites met knolselderijsteak

Knolselderijsteak met koriander yoghurt en Marokkaanse rösti

Een vegetarische verrukking van knolselderijsteak geserveerd met verfrissende koriander-yoghurtsaus en kruidige Marokkaanse rösti. Een smaakvol gerecht boordevol smaken en textuur.

Ingrediënten 

10 personen

  • 1,5 kg Aviko Rösti Bites
  • 20 el olijfolie
  • 2½  el ras el hanout (Marokkaanse specerijenmix)
  • 2½  kleine knolselderijen
  • 7 takjes koriander
  • 2½  teentjes knoflook
  • 375 g Turkse yoghurt
  • 5 el granaatappelpitjes
Recept Aviko Rosti bites knolselderijsteak

Bereidingswijze

20 minuten voorbereiding + 20 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng 13 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Leg de Rösti Bites op een bakplaat en besmeer ze met de kruidenolie.
  • Boen de knolselderijen schoon. Snijd van de knolselderijen 10 plakken van 1 cm dik. Leg de knolselderijen op de tweede bakplaat en besprenkel met de resterende 7 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de knolselderijen en de Rösti Bites in de voorverwarmde oven 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Hak intussen de koriander fijn en pers de knoflook. Roer de yoghurt in een schaaltje los, voeg de koriander en de knoflook toe. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
  • Serveer de knolselderij en de Rösti Bites met de korianderyoghurt.

Per persoon: 645 kcal, 7 g eiwit, 46 g vet waarvan 8 g verzadigd, 45 g koolhydraten, 12 g vezels en 1,9 g zout

Tip: met zelfgemaakte kruidenolie geef je de Rösti Bites eenvoudig een bijzondere smaak.

Meer weten over over rösti bites of andere specialiteiten?

Heb je vragen? We staan voor je klaar!