Röstirondjes met brie, tijm en cranberrycompote
Shared dining? KIjk dan eens naar dit heerlijke vegetarische 'tapasgerecht' met onze röstirondjes met brie, tijm en cranberrycompote. Of het nu s' middags of s avonds is, dit is altijd lekker en onderscheidend.
Ingrediënten
4 personen
- 12 Aviko Rösti Rondjes
- 250 g cranberry’s (vers of uit diepvries)
- 100 ml sinaasappelsap
- 75 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 6 takjes tijm
- 175 g brie, in dunne plakjes
- Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
- Doe de cranberry’s met het sinaasappelsap, de suiker, het kaneelstokje en 3 takjes tijm in een steelpan. Zet op middelhoog vuur en laat ongeveer 10 minuten koken, tot de cranberry’s openbarsten. Neem de compote van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de röstirondjes over de bakplaat. Bak ze 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de brie over de röstirondjes en bak ze in nogmaals 10 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de röstirondjes op een schaal en schep op elk rondje een beetje cranberrycompote. Garneer met de rest van de tijm.
- Tip! 💡: Maak de cranberrycompote gerust al 4-5 dagen eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.