Aviko laurierstoof_met_sperziebonen_en_aardappelkroketdakje_-_1440x720.jpg

Stoofpotje met laurier, sperziebonen en aardappelkroketdakje

Dit stoofpotje met laurier en smakelijke boontjes is nog eentje uit oma's kookboek. Het deksel van aardappelkroketjes maakt dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten 

Voor 8 personen 

  • Aviko Aardappelkroketjes 
  • (1500 g) 8 sukadelappen 
  • 1000 ml vleesbouillon 
  • 6 laurierblaadjes 
  • 1000 g sperziebonen
  • 2x ronde ovenschaal van 24 cm ø 
  • 4 el mosterd
  • 4-6 el bloem
  • 50 g roomboter
Aviko laurierstoof_met_sperziebonen_en_aardappelkroketdakje_-_1440x567.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten - 2 uur stoven - 20 minuten oven

  • Smeer de sukadelappen aan beide kanten dik in met de mosterd. 
  • Strooi de bloem op een bord. 
  • Haal het vlees door de bloem en bestrooi met peper. 
  • Smelt in een braadpan de boter. 
  • Bak de sukadelappen aan beide kanten in 4 minuten bruin. 
  • Schenk de warme bouillon erbij. 
  • Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. 
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur gaar. 
  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Maak intussen de sperziebonen schoon. 
  • Kook ze in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. 
  • Laat ze even uitlekken. Schep de sperziebonen in de ovenschaal. 
  • Verdeel er het vlees met de saus over. 
  • Dek af met de aardappelkroketjes in een mooi patroon. 
  • Bak de stoofpot met de aardappelkroketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip. Voeg voor een extra rijke saus 1 eetlepel appelsiroop aan het stoofvocht toe en vervang de bouillon door donker bier.

Aviko Pom’ Croquettes Oven - aardappelkroketten header

Meer weten over Aardappelkroketjes?

Heb je vragen voor ons? We staan voor je klaar!