Truffelgratins met champignon duxelles
Romige cream & cheese gratins overgoten met truffelsaus en bedekt met een smeuïge champignonmengeling duxelles.
Ingrediënten truffelgratins met champignon duxelles (4 personen)
- 4 Gratins cream & cheese
- 3 el truffeltapenade
- 150 g champignons
- 25 g boter
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 el room
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- Bakplaat met bakpapier
Gratin cream & cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten + oven: 25 minuten
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gratins op de bakplaat en schep de truffeltapenade erop.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Veeg de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan.
- Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak ze in 5 minuten gaar. Voeg de room toe
- Roer de peterselie met zout en peper naar smaak door het champignonmengsel ('duxelles').
- Leg de gratins op een bord en schep de duxelles er in een mooie dot op.
Tip: Lekker met biefstuk of kalfsschnitzel en een frisse groene salade.