Recept Aviko zoete aardappelblokjes tiramisu

Zoete aardappeltiramisu met kokos

Tiramisu is een van de populairste nagerechten in elke horecazaak. Doe er eens iets anders mee: deze versie met zoete aardappel en kokos zal iedereen omverblazen.

Ingrediënten 

10 personen

  • 625 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 2½ zakje espresso oploskoffie
  • 250 ml amaretto (amandellikeur)
  • 625 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2½ zakje vanillesuiker
  • 7½ el suiker
  • 30 lange vingers (koekjes)
  • 25 g geraspte kokos
  • Staafmixer of blender
Recept Aviko zoete aardappelblokjes tiramisu

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Los het koffiepoeder op in 125 ml heet water. Schenk de koffie in een diep bord en meng met 125 ml amaretto.
  • Maal de ontdooide blokjes zoete aardappel en de resterende amaretto met de staafmixer of blender tot het geheel zo glad mogelijk is.
  • Klop de mascarpone met de mixer, samen met de slagroom, de vanillesuiker en de suiker tot een stevige, schepbare crème. Schep de zoete aardappelpuree erdoorheen.
  • Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel. Leg ze op de bodem van 10 feestelijke (wijn)glazen; breek een stukje af waar nodig.
  • Schep de helft van de mascarponecrème op de koekjes en strijk glad.
  • Doop vervolgens de resterende lange vingers in het koffiemengsel en maak opnieuw een koeklaag op de crème; breek ze weer op maat.
  • Schep de rest van de mascarponecrème erop en strijk glad.
  • Bestrooi de tiramisu met de kokos. Je kan de tiramisu meteen serveren, of zet de glazen tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Per persoon: 675 kcal, 6 g eiwit, 41 g vet waarvan 26 g verzadigd, 54 g koolhydraten, 3 g vezels en 0,3 g zout

Meer weten over zoete aardappelen?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!