Babaganoush dipsaus
Babaganoush is een heerlijke Midden-Oosterse dip gemaakt van geroosterde aubergines, smaakvolle kruiden en een vleugje knoflook. Deze babaganoush dipsaus is een geweldige toevoeging aan je feestelijke snacks of maaltijden.
Ingrediënten babaganoush dipsaus (4 porties)
- 600 g Aviko Grip ’n Dip
- 2 aubergines
- 2 eetlepels sesampasta
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaad (bij voorkeur zwart)
- Peper en zout
Aviko Grip 'n Dip
Bereidingswijze babaganoush dipsaus
Bereidingstijd: 10 minuten
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit.
- Besprenkel met olijfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180 ºC gedurende ongeveer 30 minuten.
- Laat de aubergines afkoelen en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak dit in een kom met een vork.
- Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de puree.
- Voeg de sesampasta toe en pers het sap van één citroen uit in de dip.
- Meng tot een glad geheel en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer in een kom en strooi de sesamzaadjes erover.
- Bereid de frietjes volgens de instructies op de verpakking en serveer met de dip.
Tip: Voor een frisse touch, voeg wat fijngehakte verse munt toe.