Catalaans cocabrood met Parmezaanse puree
Het Catalaanse 'cocabrood' vormt de ideale basis voor een snel en heerlijk voorgerecht met Parmezaanse aardappelpuree, gemarineerde tomaten en radijs.
Ingrediënten Cheese Royal (4 personen)
- 150 g Aviko Super Mash Homemade
- 1 coca (Catalaans brood, zie tip)
- 7 eetlepels extra vierge olijfolie
- Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
- 250 g rode en/of gele cherrytomaatjes
- 8 radijsjes
- 1 eetlepel (sherry)azijn
- 3 eetlepels rode bietencress
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd het brood horizontaal doormidden. Snijd nu elke helft in repen. Besprenkel het brood met 4 eetlepelsolijfolie.
- Verhit de grillpan. Grill de broodreepjes met de snijkant naar beneden 1-2 minuten aan elke kant tot ze bruin enknapperig.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg genoeg Parmezaan toe om een stevige puree te krijgen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Halveer de tomaten en snijd de radijsjes in vieren. Meng de tomaten en radijsjes met 3 eetlepels olijfolie,de azijn en een snufje zout.
- Leg het brood op een schaal of broodplank. Vorm met twee dessertlepels kleine quenelles van de bloemkoolpuree en leg ze op de broodreepjes.
- Leg nu de gemarineerde tomaat en radijs erop. Bestrooi met de bietencress.
Tip: Vervang de coca eventueel door ciabatta.