Recept Catalaans cocabrood met aardappelpuree

Catalaans cocabrood met Parmezaanse puree

Het Catalaanse 'cocabrood' vormt de ideale basis voor een snel en heerlijk voorgerecht met Parmezaanse aardappelpuree, gemarineerde tomaten en radijs.

Ingrediënten Cheese Royal (4 personen) 

  • 150 g Aviko Super Mash Homemade
  • 1 coca (Catalaans brood, zie tip)
  • 7 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g rode en/of gele cherrytomaatjes
  • 8 radijsjes
  • 1 eetlepel (sherry)azijn
  • 3 eetlepels rode bietencress
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 20 minuten 

  • Snijd het brood horizontaal doormidden. Snijd nu elke helft in repen. Besprenkel het brood met 4 eetlepelsolijfolie.
  • Verhit de grillpan. Grill de broodreepjes met de snijkant naar beneden 1-2 minuten aan elke kant tot ze bruin enknapperig.
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg genoeg Parmezaan toe om een stevige puree te krijgen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Halveer de tomaten en snijd de radijsjes in vieren. Meng de tomaten en radijsjes met 3 eetlepels olijfolie,de azijn en een snufje zout.
  • Leg het brood op een schaal of broodplank. Vorm met twee dessertlepels kleine quenelles van de bloemkoolpuree en leg ze op de broodreepjes. 
  • Leg nu de gemarineerde tomaat en radijs erop. Bestrooi met de bietencress.

Tip: Vervang de coca eventueel door ciabatta.