Litouwse koude bietensoep met kefir, dille en gratin
Laat je gasten genieten van de levendige smaken uit Litouwen met dit verfrissende en kleurrijke gerecht!
Ingrediënten koude bietensoep met kefir (4 personen)
• 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
• 500 g gekookte rode bieten
• 1 komkommer
• 8 radijsjes
• ½ bosje dille (15 g)
• 1 teentje knoflook
• 250 ml kefir (of karnemelk)
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur wachten
- Rasp de rode bieten fijn in de keukenmachine. Snijd de komkommer en radijs in 2 cm lange reepjes. Snijd de dille en knoflook fijn.
- Hak 1 eetlepel komkommerreepjes en 1 eetlepel radijsreepjes fijn. Meng de fijngehakte komkommer en radijs met 2 eetlepels geraspte rode biet. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
- Pureer de overgebleven rode biet, komkommer en radijs met de kefir en de fijngehakte knoflook en dille in de keukenmachine. Voeg extra kefir of karnemelk toe als de soep te dik is. Breng de bietensoep op smaak met zout en peper en zet deze minstens 2 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Leg de gratins in 4 kommen. Schep de koude soep rond de gratins. Garneer met het bewaarde bietenmengsel. - Bereid de gratins volgens de instructies op de verpakking.