Flammkuchen met rösti, ui en gruyere
Geniet van een heerlijke flammkuchen met knapperige rösti, gekarameliseerde ui en romige Gruyère-kaas. Een smaakvolle Duitse specialiteit die je smaakpapillen zal verwennen.
Ingrediënten
voor 8 personen
- 1 verpakking Aviko Rösti Original
- 1 kg bloem
- 14 g gedroogde gist
- 12 el olijfolie
- 1.5 kg uien, in uienringen
- 400 ml crème fraîche
- 6 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
bereiden 30 minuten + 1 uur wachten
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de gist, 2 eetlepels olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg.
- Vorm er een bal van en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen Verhit in een ruime koekenpan - of neem 2 koekenpannen - de resterende olijfolie.
- Voeg de uienringen toe en smoor ze op laag vuur in 10-15 min. zacht.
- Schep af en toe om en voeg tijdens het smoren een snuf zout toe.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne lappen.
- Leg ze op de bakplaten.
- Besmeer de deegbodems met de crème fraîche.
- Strooi de gruyère en de rösti erover.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Bestrooi ze uit de oven met de peterselie.