Ingrediënten funky brother (4 personen)
- 200 g Aviko Supermash Homemade (ontdooid)
- 40 g maïzena
- 1 ei
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 5 el olijfolie
- 200 g zachte geitenkaas
- 2 el vloeibare honing
- Ingekookt cranberry- of granaatappelsap (zie tip)
- Verse biologische rozenblaadjes en/of erwtencress
Bekijk het product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Meng de aardappelpuree met de maïzena en het ei. Voeg extra maïzena toe als het deeg nog wat te zacht is. Vorm er 8 bolletjes van en druk ze plat tot koekjes.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukjes.
- Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant.
- Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de paddenstoelen in 3 minuten bruin en gaar.
- Verbrokkel de geitenkaas en schep met de honing door de paddenstoelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de aardappelkoekjes op 4 borden. Schep er de paddenstoelen met de geitenkaas op.
- Garneer de borden met druppels ingekookt cranberry- of granaatappelsap en bestrooi met wat rozenblaadjes en/of erwtencress.
Tip: Ingekookt cranberry- of granaatappelsap is een heerlijke friszoete smaakmaker. Laat het sap in een steelpannetje tot een derde inkoken en daarna afkoelen. Weinig tijd? Neem cranberrycompote of granaatappelmelasse.