Funky Ibérico
Met slechts zes ingrediënten zet je dit gerecht in een handomdraai op tafel. Heerlijke vakernslende met groene asperges en kruidenolie.
Ingrediënten funky ibérico (4 personen)
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 600 g lende van Ibérico varken of speenvarken
- 4 el olijfolie
- 16 groene asperges
- 1 el tuinkers naar keuze
- 3 el kruidenolie (zie tip)
Bekijk het product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 minuten
- Bestrijk de varkenslende met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Gril het vlees op de hete barbecue of in de grillpan, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Laat de varkenslende losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten op een snijplank.
- Gril intussen de röstirondjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant op de barbecue, of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bestrijkde asperges dun met 2 eetlepels olijfolie. Gril ze op de barbecue of in de grillpan in 6-8 minuten beetgaar en met mooie grillstrepen.
- Verdeel de asperges over 4 borden. Snijd van de varkenslende 8 mooie plakjes. Leg het vlees dakpansgewijs en afgewisseld met de röstirondjes op de asperges.
- Garneer de borden met de cress en eventueel wat kruidenolie.
Tip: Garneer de borden met een beetje kruidenolie van extra vierge olijfolie en fijngehakte basilicum, peterselie en/of dragon.