Maïssoep met bolletjes aardappelpuree
Pureeballetjes zijn de perfecte vegetarische soepvuller. Heerlijk gevuld met verse kruiden, olijven, zongedroogde tomaten en geraspte kaas.
Ingrediënten Cheese Royal (4 personen)
- 200 g Aviko Super Mash Homemade
- 4 maïskolven
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 500 ml groentebouillon
- 1 bosje bieslook 15 g
- 20 g koude boter
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 minuten
- Maak de maïskolven schoon en bestrijk ze helemaal met 2 eetlepels olijfolie. Gril de maïskolven op de hete barbecue (of in de grillpan) gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn; ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
- Snijd de pitten van de kolven af. Kook de pitten in 10-15 minuten gaar in de bouillon.
- Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak 1 eetlepel bieslook fijn en meng dit door de puree.
- Snijd de boter in kleine blokjes en schep ze door de aardappelpuree. Vorm 12 balletjes van de puree.
- Haal de soeppan van het vuur en mix de maïs met een staafmixer. De soep kan verdund worden met extra bouillon of water gebruiken. Verwarm de soep nog 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de blenderbeker met de overgebleven bieslook en de resterende olijfolie. Mix tot een gladde massa.
- Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg de bolletjes puree toe en garneer met de bieslookolie.
Tip: Weinig tijd? Gebruik 300 gram suikermaïs uit blik. Laat het goed uitlekken en rooster het eventueel kort in een hete koekenpan voor een subtiele grillsmaak.