Mexicaanse stoemp met kidneybonen en cheddarkaas
Geen Belgische stoemp, maar een exotische Mexicaanse stoemp. Hiermee verras je echt je klanten!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 200 g rode paprika
- 160 g rode ui
- 60 g jalapeñopepers
- 60 g bosui
- 30 ml olijfolie
- 400 g rode kidneybonen (uitgelekt uit blik)
- 200 g geraspte cheddar kaas
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Snijd de jalapeñopepers klein. Snijd de bosui in ringetjes.
- Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprika en rode ui in 4 minuten knapperig gaar. Schep de kidneybonen erdoor en verwarm nog 2 minuten.
- Schep ¾ van het paprika-bonenmengsel, de jalapeñopepers, bosui en kaas door de puree. Breng op smaak met zout.
- Schep de stoemp op 4 borden en garneer met de rest van het paprika-bonenmengsel, de jalapeñopepers, bosui en kaas.