
Franse stoemp met pompoen, geitenkaas en tijm
Wil je stoemp maken op z'n Frans? Dan zit je goed met ingrediënten als pompoen, geitenkaas en tijm. Een hartverwarmend gerecht dat heerlijk smaakt in de winter!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 1 kleine biologische pompoen (800 g)
- 20 ml olijfolie
- 200 g verse geitenkaas (rolletje)
- 3 takjes tijm
- 40 g pompoenpitten

Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten + 10-15 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 220ºC. Halveer de pompoen. Schep met
een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvruchtvlees
in blokjes van 1 cm. - Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met
de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. - Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in
10-15 minuten gaar. Verwarm intussen de bevroren aardappelpuree
volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Snijd de geitenkaas in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Schep ¾ van de geroosterde pompoen en tijm door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stoemp op 4 borden en bestrooi met de rest van de
pompoen. Leg er de geitenkaas op en garneer met de pompoenpitten
en de rest van de tijm.
Aviko Super Mash
Meer recepten voor stoemp
