Aziatische stoemp met kip teriyaki
Met Aviko Super mash kan je makkelijk traditionele stoemp maken, maar ook deze Aziatische mashbowl!
Ingrediënten Aziatische stoemp voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 300 g kipfilet
- 75 ml teriyaki-marinade
- 320 g paksoi
- 200 g rode paprika
- 2 el (wok)olie
- 75 g sojascheuten
- 60 g ongezouten cashewnoten
- 4 takjes koriander
- 4 satéstokjes
- Grillpan
Bereidingswijze
Marineren: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1-2 cm en meng in een schaal met de teriyaki-marinade. Marineer de kipfilet minstens 30 minuten afgedekt en gekoeld.
- Snijd de paksoi in reepjes en de paprika in blokjes. Houd het witte en groene deel van de paksoi apart. Rijg de kipblokjes aan de satéstokjes.
- Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Gril de kip teriyaki in 8 minuten bruin en gaar.
- Verhit de wok. Voeg de olie toe en bak de witte paksoireepjes met de paprika in 4 minuten knapperig gaar.
- Schep de paksoi met de paprika en helft van de sojascheuten door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof.
- Schep de stoemp op 4 borden en bestrooi met de rest van de sojascheuten en de cashewnoten. Steek er de kip teriyaki bij en garneer met de koriander.