Siciliaanse stamppot met pancetta, gegrilde groenten en rucola
Met één basis heel veel verschillende heerlijke mogelijkheden creëren. Wij helpen je alvast op weg met deze Siciliaanse stamppot
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 100 g zongedroogde tomaten in olie
- 20 g pijnboompitten
- 20 ml olijfolie
- 200 g pancettablokjes
- 300 g gegrilde groente (koelvers of uit diepvries)
- 60 g rucola
Bereidingswijze
Bereiden: 20 minuten
Snijd de tomaten in stukjes. Rooster in een droge koekenpan de
pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta
in 5 minuten bruin en knapperig.
Schep de gegrilde groente door de pancetta en bak 2-3 minuten mee.
Schep ¾ van het pancetta-groentemengsel, de tomaatjes en rucola
door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de rest van het pancetta-
groentemengsel, de rucola en tomaatjes erover. Bestrooi met de
geroosterde pijnboompitten.